Sydjysk Damematch

Finalestævne 2022

Ti dygtige golfspillere har i foråret kvalificeret sig til at spille finale i Sydjysk Damematch. Finalen blev afholdt i Haderslev Golfklub, fredag den 16. september 2022.

Følgende kvalificerede sig efter de fem spillerunder i foråret (ud af de fem runder var de tre bedste spilledage tællende):
Overall vinder: Bente Lindtner Heikamp
A-rækken: Helga Staugaard, Pia Ribel, Karin Brødsgaard Jepsen (afbud), Aase Møller-Hansen (afbud), Britha Elnef (afbud), Hanne Bryld
B-rækken: Lena Toft Nielsen, Chong Nam Skov (afbud), Kirsten Larsson, Antje Laukamp (afbud), Jonna Jensen (afbud), Britta Clausen
C-rækken: Gaby Ewers, Alice Meineche Hansen (afbud), Camilla Schanz (afbud), Lene Nissen, Lone Ebeling

På finaledagen blev der spillet i to rækker, tre fra Sønderborg Golfklub spillede i A-rækken og syv i B-rækken. Stort tillykke til Hanne Bryld som blev nr. 2 i A-rækken med 37 point.

Eftermiddagen startede med kage (kagebord) og kaffe, fin modtagelse og god briefing, hvorefter vi på bedste vis fandt vores flights.
Fin bane, dog udfordringer på hul 10, hvor golfklubben er ved at etablere / reparere green. Vejret artede sig, vi havde lige en halv time med lidt buldren i det fjerne og smådryp.
Der blev efter matchen serveret den lækreste buffet i golfklubbens restaurant med efterfølgende kaffe og kage.
En dejlig dag, hvor dameklubben i Haderslev havde tilrettelagt et flot arrangement.
Sønderborg Golfklub blev ved middagen takket for opstart og afholdelse af Sydjysk Damematch i 2015.
Finalen afholdes igen i vores golfklub i 2023 (anden fredag i september), hvor vi glæder os til at være vært.

/Elsebeth Nørgaard

Om Sydjysk Damematch

Formålet med Sydjysk Damematch er at give damespillere med forskellige handicaps mulighed for at deltage i præmiegivende match på tværs af klubberne i det sydlige Danmark - og dermed understøtte kendskabet til hinandens klubber og udvikle sociale relationer.

Kvalifikation

Klubber repræsenteret i 2022:
Nordborg Golfklub, Sønderborg Golfklub, Benniksgaard Golfklub, Tønder Golfklub, Aabenraa Golfklub, Haderslev Golfklub, Royal Oak og Sønderjyllands Golfklub.

Hver klub

• fastlægger inden sæsonen 5 spilledatoer, som skal afholdes inden primo august. Af disse 5 runder er de 3 bedste resultater tællende i forhold til at kvalificere sig til finalen
  • har 10 pladser i finalen
  • bestemmer, hvordan man vil fordele de 10 pladser.

Fordeling af pladserne i Sønderborg Golfklub:
Den spiller, der har det ”over all” bedste tællende resultat, uanset række, samt yderligere 3 spillere fra hver række (spillerne med tre bedste resultater).

Finale

• Alle kan deltage i finalen uanset handicap, dog spilles til max. HCP 45, og matchen er HCP-regulerende.
  • Finalen spilles i 2 lige store rækker A og B, dvs. at flere af deltagerne vil komme til at spille i en anden række, end den man spiller i hjemmeklubben (ligesom ved vores egne matcher).
  • Finalen afvikles på skift i de deltagende klubber.
  • Deltagergebyr: Greenfee + forplejning – begge dele fastlægges af finalearrangøren.
  • Hver deltagende klub betaler 500 kr. i præmiegebyr (Dameklubben betaler dette gebyr).
  • Der er præmie til 5 vindere i hver række.
  • Finalearrangøren afgør præmiestørrelsen og evt. konkurrencer i matchen (tættest på flag, streg eller andet).
  • Finalerundens turneringsform fastlægges af den klub, hvor matchen afholdes.