Banenyt

Kære golfspillere,

Så er det tid til en lille opdatering angående banen.

Greens er kommet sig rigtigt godt efter den behandling vi lavede med udtagning af propper og det næste skridt, er at få noget andet og bedre græs i vores greens. Jorden i vores greens er meget kompakt og har svært ved at omsætte den gødning vi bringer ud, så det er på dette grundlag at vi tager propper op og fylder sand i.
At ændre jordstrukturen er en langsommelig proces og kan tage op til 5 år, men med små skridt nærmer vi os. Der skal som tidligere skrevet sås nyt græs i vores greens. Det er ikke noget der kommer til at påvirke spillet synderligt og jeg vil bestræbe mig på, at vi kan nyde gode greens året ud, uden de voldsomme udsving.

Vi får lidt klager over afklip rundt omkring på banen. Det er bestemt heller ikke noget vi synes om, men med så meget vand og lunt vejr, så gror græsset altså voldsomt. Vi har ikke mandskabet til at klippe flere timer end vi allerede gør, så medmindre der skal prioriteres anderledes, så må vi desværre affinde os med afklip på banen. Når vi klipper fairways (man, ons, fredag) og det regner, så vil det unægteligt også give afklip. Der findes ikke noget som kan afhjælpe dette, så vi beder om lidt forståelse.

Der er begyndt at melde sig medlemmer som frivillige hjælpere ude på banen, og det glæder jo mit greenkeeper hjerte. Allerede kæmpe stor tak. Vi kan sagtens bruge flere til små opgaver, som gør at banen bliver super flot at spille, alle små detaljer giver et fantastisk helheds indtryk. Så hvis du selv render rundt med en lille greenkeeper i maven og måske har lyst til at hjælpe nogle timer, så meld dig endelig hos Per Ditlev.

Klubmesterskabet står for døren og vi skruer en smule op for farten på greens. Mit mål var 10.5, men med den megen regn, så skal vi være heldige at nå 10. Efter denne weekend bliver klippehøjden sat op fra 2.8 – 4 mm. Græsset bliver enormt stresset når vi klipper så lavt og med den høje fugtighed, så begynder der at komme svampesygdomme. Planten har brug for at kunne lave mere fotosyntese, hvilket desværre også kræver noget lys og varme!!

Vi ses derude.

Per Ditlev