Banenyt

Banenyt

Kære golfspillere i Sønderborg Golfklub,

Så er det tid til lidt banenyt. Det er nok ikke nogen hemmelighed, at banen er meget våd og, som man har kunnet følge med i her på hjemmesiden, så har det været nødvendigt at tage nogle forholdsregler. Vi greenkeepere gør hvad vi kan for at banen skal være spilbar, men også uden at vi påfører unødvendig skade ved at køre for meget med de tunge maskiner.

Greens har det efter omstændighederne godt og de bliver klippet i 5 mm. Det skal dog siges, at der begynder at komme svamp i greens og det er selvfølgeligt noget jeg er særligt opmærksom på. I disse kolde/fugtige perioder, så er det guf for antrachnose og sneskimmel, og det spreder sig med hast. Heldigvis har vi nogle midler som vi kan bruge og de bliver da også brugt for at holde sygdommen i skak. Vi klipper dog ikke greens så ofte mere, da man åbner planten og gør den mere sårbar mod sygdomme, så jeg følger udviklingen.

Teesteder og forgreens bliver stadigvæk klippet i 10 mm, men da disse ofte er meget våde, så kan man desværre godt opleve, at græsset bliver lagt mere ned, end det reelt bliver klippet. Når græsset så rejser sig igen, så kan det godt virke pjusket og højt, men det er ikke fordi vi ikke klipper det mere.

Fairways bliver klippet i 16 mm, når det er muligt at køre derude. Mange har nævnt, at man burde sætte klippehøjden op i denne våde tid, for at undgå mudder osv på fairways. Her har klippehøjden dog intet at skulle have sagt, men det er derimod front og bagrulle på maskinen der “kører” på jorden og danner mudder, så klippehøjden kunne være 30 mm og “mudder” dannelsen ville være den samme. Vi kører i skrivende stund henover fairways med rotor klipper for at holde væksten lidt nede, men optimalt er det desværre ikke.

Semirough og rough bliver klippet efter behov og i det omfang det kan lade sig gøre.

Bunkers er taget ud af spil og med rette. Alle er vist klar over, at vores bunkers er meget våde og fordi, at det blæser én dag og ikke regner i to, så tørrer de altså ikke nok til at kunne rives og gøres bare nogenlunde, så hold øje med skiltene på 1. og 10. tee inden runden spilles.

Det var alt for denne gang.

Med venlig hilsen
Per Ditlev, chefgreenkeeper

Tilbage